Årskrönika 2014

Om reseåret har ni redan läst, men för att följa upp 2008, 2009, 2010, och 2012 (första halvan, andra halvan) så kommer här en allmän årskrönika (med väldigt lite resefokus).

Vi inledde januari och året i vackra Unawatuna, Sri Lanka, åkte hem via Doha en vecka senare och landade i ett alldeles för varmt och grått Stockholm. Vi kom med snön, för strax senare var det vitt. Max fyllde tre och slutade med napp, jag visade min mammamage, jag spelade mycket innebandy och åkte på skidhelg till Sälen med 15 tjejkompisar.

20140126-145343.jpg

I februari testade jag nyöppnade SATS Sjöstaden, körde mitt allra första PT-pass med Coach Milla i snöig inramning och Max åkte med upp till toppen i Romme första gången som nybliven 3-åring. Gick på spa (och tillika fruhippa) på Sturebadet Marina Tower, och var i Val Gardena och åkte skidor under en grym långhelg.

20140221-181543.jpg

Stella knäckte läskoden någonstans där mellan februari och mars vid en ålder av 5½, jag gick på roligt träningsevent för Röhnisch success på Rosa Skrot och på Blogger Boot Camp och så pratade jag mycket om hur man ska bo. Den stora Stockholmsfrågan. Varför? För att vi just där och då i början på mars hittade drömhuset. Jag åkte till Chennai, Indien på en veckas jobbresa och vi budade på Huset.
Som vi köpte. Och som jag drömde mycket om, med inspirationsbilder inför flytten.

20140323-194407.jpg

Mäklarbilder.

I april var vardagen ljuvlig med träningsmotivation i topp och massor av kvalitetstid med familjen, men månaden var annars påverkad av att liten Max opererade sina ögon under en i mina ögon läskig operation. Så vi spenderade påsken i Dalarna med en liten kille med ont i ögonen och solbrillor på för solen den sken och det var väder för skogsintervaller i linne.

20140417-213330.jpg

Maj var en fortsatt träningsintensiv månad med många utepass och jag bjöd mina indiska kollegor på en svennebanan-kväll med boule, Nintendo wii-turnering och tacos. Familjen var på Grönan och hängde på Kajen-dagen, och vi var på ett fantastiskt högsommarbröllop för nära familj där vi även toastade. Och så köpte vi en ny bil och åkte till Dalarna där bror fyllde jämt.

20140525-214656-78416729.jpg

Junis bästa var när vi en långhelg åkte till Hestra och sprang på berget, körde höghöjdsbana och toppade med Håkan Hellströms magiska konsert på Ullevi. I övrigt flöt månaden med VM-fotboll på TV, husdrömmande, förskoleavsked för barnen, en kall men mysig midsommar på Vindö och jag gjorde min allra första riktiga pull-up.

20140608-163119-59479167.jpg

Det blev juli och semester, vi åkte till Toscana med fyra andra familjer, vi var i Halmstad, Astrid Lindgrens värld, Stockholm Dalarna, och Stella fyllde 6 år och började (liksom lillebror – dock med puffar) hoppa från hopptornet.
Sverige var varmare och soligare än någonstans och sommaren var helt magisk med sin ljuvliga hetta.

20140718-163153-59513777.jpg

Och så blev det äntligen augusti och vi fick tillgång till vårt efterlängtade hus. Vi flyttade in och älskade det från första sekund.
Jag köpte en racehybrid och började cykelpenda till jobbet och Stella flög själv till Halmstad. Max började ny förskola och Stella tog steget in i skolans värld när hon började förskoleklass.
Jag åkte till London på möhippa och vi festade in huset med ett 35-års/inflyttningsbaluns. Och så sprang jag Tough Viking!

20140804-233057-84657448.jpg

I september var vi i Uppsala på släktträff, jag acklimatiserade mig till huslivet (och gjorde eget äppelmos till och med), morgontränade med event på Rosa skrot och lyfte på samma ställe med starka brudar, och åkte med 14 fantastiska dalkullor till Palma för en rakt igenom ljuvlig helg. Och så var vi på ett enormt vackert höstbröllop.
Familjen gjorde debut (ihop alltså) på nya Söderstadion och Stella började på handboll och ridning.

IMG_5124I Oktober var vi glad att hösten kom på riktigt och med det mysa-i-hus-tider. Det känns som att vi gjorde mest det – och jag jobbade en hel himla massa. Och när energi fanns njöt Stockholm, restauranger, landskampsfotboll, och hösten med alla sina färger och sin härliga luft.

IMG_5544

Och så kom november och vi åkte på semester. Florida och Karibien-kryssning med Haiti, Jamaica och Mexico (där jag och Stella simmade med delfiner) levererade. Njutning på topp!
Vi kom hem i mitten av månaden och både jag och Henke bytte jobb (varav jag internt). Jag fick svår ledvärk och blev däckad i influensaliknande symptom. Skruttigt och grått, var orden.

IMG_6678

December var välkommen och vi gick all in på julpepp (uppjobbad sådan efter år på bortaplan) och åkte till Sälen med familj och vänner för en härlig start på skidsäsongen 14/15. Med en fastställd Chikungunya-diagnos och besvär som lättade kunde även humör och sista månadens dippande energi vända uppåt igen. Max fyllde 4, vi firade jul och hade stor nyårsfest hemma

IMG_7135

Vílket otroligt fint år det var, 2014!
I mitt mikro-perspektiv vill säga. I Sverige och världen har det varit ett av de värsta åren – men det får vi prata om någon annan gång.

Och vill man läsa några lite mer läsvärda inlägg från 2014 så tycker jag du ska botanisera här:
Strong is the new skinny… eller kanske inte?
Om att våga tycka (om rasism)
FN-feminism – #heforshe
Den jäkla feministdiskussionen
Like A Girl. I min familj.
Att ta plats på gymmet. Våga!
Att skaffa barn för att lämna bort dem – om fantastiska förskolor och Sverige
Att ”misslyckas” med ett lopp (och inte kunna mana sig till en halvmara någonsin igen)
Om gurus och 5:2-dieten och annat
När kroppen levererade – chins för första gången! – om att bedöma min kropp utifrån prestation

Följ mig!