Snapshots Capri – att kryssa i Medelhavet

När vi var i Karibien för två år sedan älskade jag att lägga till i de olika hamnarna på de olika öarna. Det var ju så vackert, och exotiskt! Böljande kullar, vita stränder och en påtaglig karibisk känsla. Drömmen om Karibien, liksom!

Att kryssa i Medelhavet är ungefär motsatsen till det – men känslan lär vara densamma inte minst för de mer långväga gästerna. Har man aldrig upplevt hjärtat av Europa, och historiska byggnader – med anor från antiken – mitt bland moderna, måste man bli enormt tagen. Jag har rest mycket i Europa och sett många sådana ställen, men känslan att lägga till med ett stort kryssningsfartyg i en klassisk Europeisk stad som Napoli var något väldigt speciellt. Andra städer och ställen som Nice, Palma, Sardinien, Mykonos, Ibiza och Florens, som är några av hamnarna på olika rutter, lär inte direkt uppfattas mindre häftiga. Man landar mitt i kulturen och historian!

Idag var det Napoli vi anlände tidigt imorse, och vi gick iland och hoppade direkt på en båt ut till ön Capri strax utanför Napoli. Capri är mäkta känt och om somrarna flockas turisterna. Såhär i mitten av oktober är trycket betydligt lägre och allra mest trångt och intensivt var det av en enda anledning; just när vi kom höll Dolce & Gabbanas vårkampanj på att fotas mitt bland vanligt flanerande folk på torget mitt i byn. Det var otroligt coolt, och en så rolig inledning på dagen på Capri!

capri-9-av-121  capri-5-av-121

Vi spenderade dagen strosandes i gränder, vid utsiktsplatser och på café och restaurang och hade en otroligt härlig dag (trots regntung himmel). Capri är precis lika vackert som sitt rykte, och jag kommer berätta en massa mer om det – men bjuder på lite snapshots såhär just innan läggningsdags på fartyget (alldeles för sent förstås).

capri-56-av-121 capri-34-av-121 capri-68-av-121capri-16-av-121 capri-22-av-121 capri-26-av-121capri-79-av-121capri-119-av-121

Nu – mer än redo att sova. Imorgon blir det fullt fokus på att nyttja allt som fartyget har att bjuda på!

__________________________

Denna resa är ett samarbete med Royal Caribbean, men alla åsikter är som alltid mina egna. 

Följ mig!