Att resa aktivt – äntligen mot Åre igen!

Ikväll packar jag väskan, för inatt sätter jag mig på ett nattåg upp till Åre för några skiddagar med mina allra närmaste vänner. Kan inte ens beskriva hur härligt det känns! När jag först fick min fina födelsedagspresent – ”liftkort så vi kan åka skidor ihop var du vill snart” – så började direkt tankarna snurra, men det behövdes en hel del spinn relaterat kalendern för att förstå när jag skulle kunna få in det. Viljan enorm – utrymmet lite mer begränsat. Men, den här helgen har vi fått ihop det, och jag är SÅ glad över det. Jag har hunnit jobba tillräckligt länge för att ett par lediga dagar ska kännas okej, och vi har haft jättemycket familjetid under en lång period så även ur det perspektivet känns det bra – och dessutom är det påsklov nästa vecka och med det lite ledighet allihop hela familjen. Perfekt tajming!

Jag ser så mycket fram emot kvalitetstid med mina fina vänner, att bo på hotell (även om våra nätter hemma nu är så bra så jag knappt vågar skriva det högt), att åka en massa skidor, att gå all in på after ski och käka riktigt goda middagar, att få lite av Åres uteliv och inte minst att andas Åre-luft. Älskar det stället, alltså!

Att åka slalom är nog mitt allra bästa sätt av aktivt resande, även om jag har många favoriter inom kategorin ”Att resa aktivt” (som också utgör en helt egen kategori här i bloggen). I min värld upplevs alla ställen – i Sverige såväl som i världen – allra bäst på ett aktivt sätt. Det förstärker verkligen upplevelsen, och är så himla roligt på vägen. Vandring, löpning, rafting, cykling, snorkling, dykning – listan kan verkligen göras lång. Det här och mycket mer pratar vi om i dagens rykande färska avsnitt av Att resa-podden; Att resa aktivt.

Vi har en gäst med i avsnittet, och det är ingen mindre än härliga Sara Rönne som driver bloggen Träningsglädje, och är marknadschef på träningshotellet Holiday Club i Åre – som också är med och sponsrar avsnittet. Det är med andra ord inte bara maxat av att resa aktivt i världen allmänt – var och hur – utan djupdyker också i Åre och vad man kan göra där året runt, med eller utan barn.

Blir du sugen att åka till just Åre så ger koden ”attresapodden” dig hela 30% rabatt på boende på Holiday Club under maj och juni!
Är det skidåkningen du är ute efter (och inte allt annat ljuvligt vårvinter, vår och försommarhäng…) i Åre så bjuder de dessutom på liftkort för de två första helger i maj då systemet fortfarande är öppet. Jag tänker kallgrader i snön och strålande sol i backen…
Men sommar i Åre ändå… Läs mer om Åre en helg i juni här – när jag kollade på Henke som multisportade och gick Blanktjärnsrundan – bland annat.

Sara Rönne är verkligen så himla inspirerande. Jag har följt hennes blogg i många år nu, och får konstant inspiration både inom träning och hälsa och inom resor. Dessutom är hon en så otroligt härlig och insiktsfull person. Det är en glädje att lyssna på henne – liksom att följa henne genom hennes magiska bilder och fina texter. Jag är så himla glad att hon ville gästa oss i podden, och extra glad och stolt att hon gjorde det genom Holiday Club Åre. Sara ÄR Att resa aktivt – och efter sin nya renovering är Holiday Club Åre verkligen stället som drar det till sin spets, och verkligen sprider inspiration kring och möjlighet till aktivt resande på ett av Sveriges bästa ställen för detta.

Sara Rönne på snöskor, Åresjön. Foto: Rania Rowantree, från vår winter workation där i januari.

Dagens tips med andra ord – nytt poddavsnitt Att resa aktivt, billigt boende på nyrenoverade träningshotellet Holiday Club Åre (kod: attresapodden, använd på hemsidan) och Saras blogg. Enjoy!

Följ mig!