Men åh!

I typ ett par år, minst, har jag sagt att jag vill ha en dunjacka av mellanlagervariant. Sådär skönt fluffig att ha under skidjackan kalla dagar, eller bara för sig själv när det blivit lite varmare. Jag har velat ha en i någon riktigt skrikig färg, men de enda jag hittat har varit cerise vilket är snyggt men så många har. Inklusive vänner. Peak gillar jag mest, även om jag spanat på både Norröna och North Face.

Nu vid vinterrean har jag spanat efter just en sådan för rea är ju fint för sådana här grejer, och dessutom konstaterat att en turkos vore just vad jag vill ha. Det har jag inte hittat.

Förrän idag. Vårnyhet hos Peak. Turkos har inte funnits innan. Ytterligare en produktutveckling är att denna jacka som är deras klassiska ”helium jacket” nu begåvats med en huva. Jag gillar huva, det ramar in jackan så fint och även om ytterjackan har huva ser det bara mysigt ut med huva i huva, tycker jag. Så den utvecklingen gillade jag!
Poängen med den här jackan är alltså främst att ha den som mellanlager, då den värmer hur bra som helst men ändå är extremt lätt. Den väger bara 200 g och blir yttepytteliten i packning.

Problemet då? Jo den är ju såklart dyr. 2200 kr för att vara exakt. Galet. Och så är det ju ändå slutet på mars nu och kanske en månad kvar att ha den i år. Tråkiga pengar. Och hur ofta har man den? Det är ju liksom inte en jätte-allround-jacka (men ändå allround) då den är så sportig. Men ändå så är det just en sån här man har kvar i hur många år som helst.
Den är inte heller särskilt slittålig.

Det fanns bara en medium kvar så jag har köpt hem den för att känna efter under max 10 dagar som är öppet köp-perioden. Svårt val.

20120326-152933.jpg

Är den en keeper tro?