Ikväll gjorde jag en efterlängtad comeback. Ja efterlängtad av mig själv alltså. Innebandy! Världens roligaste sport.

Förra året hann jag göra några få träningar innan jag bestämde mig för att inte köra – det var inte värt med rätt mycket pengar för de få träningar jag skulle hinna med innan jag skulle lämna landet i tre hela månader mitt i vintern. Säsongen innan det kom en liten Max mitt i vintern, så det var inte direkt spelläge då (då var jag inte riktigt redo för comeback lika snart som efter Stella, då det dröjde endast 3½ månad – hur stark/desperat var jag?!).

Så nu, i år blir det på riktigt! Träning en gång i veckan och matcher. Tjohoooo! Helt lagom.
Laget består av en härlig mix tjejer, som alla spelat på rätt hög nivå när de var yngre och spelade mer ”på riktigt”. SÅ nivån på spelet är bra, och tempot högt! Genomsnittsåldern hög. 😉
I år var vi inte lika många på debutträningen som förra året då vi var 21 pers så vi spelade småmål. 3 lag ´a 3 personer gav 3 minuters spel i följd, och därefter 1½ minut vila. Känns tiden igen, lite intervaller sådär? Låt mig berätta skillnaden mot löp-intervaller. Jobbigare! Högre flås, högre tempo. Mer tempoväxlingar. Och en känsla varje gång det blåstes av, av ”åh nej inte redan!!”. För att vila välbehövligt och sedan vara sjukt taggad igen.

Ja, jag har ju kört mycket annan träning inte minst det senaste året, men jag känner lite nu hur fel det är att använda orden ”roligt” och ”intervaller”, ”löpning” eller ”styrkepass” i samma mening. Visst, liiiite kul kan det kanske vara, eller framför allt kännas bra. Men innebandy, det är roligt. Så satans helt sjukt roligt. Lyllos mig som fortfarande kan hålla på.
Min lagkamrat kickade igång sin säsong nummer 21 igår, och jag tror inte hon är ”värst” med det. Jag är nog inte riktigt där… men många säsonger blir det. Lovely.

20120829-082012.jpg

Ovan träningsoutfit, ovan utrustning. Men ojojoj så kuuuul!

  1. SV: ja jag kan inte annat än att hålla med. VI har en ford mondeo och har samma problem. Tog upp det med dem på BeSafe som sa att om de skulle utforma dem så att de blir mindre så innebär det också att man måste tumma på säkerheten. Och det vill man ju så klart inte. Deras tips till mig var att ha en i passagerarsätet och en bakom den, men vi kan inte koppla ur vår airbag (utan att det kostar MULTUM) så det är inget alternativ. Det återstående alternativet är då att byta bil, faktiskt. Nu verkar det dock som att vi kommer få det att funka ändå, men många har ju mkt mindre bilar också.

    1. Vad bra ändå att du tagit upp dem med dem, och att de är medvetna om problemet. Hur stor bil ska man behöva ha..? Och de där monsterbilarna som åker omkring på vägarna (jag är inte förtjust i dem), vad innebär de för säkerheten rent allmänt – för alla andra, för fotgängare, för … Det blir en ond spiral. JAG är störst, JAG åker iaf säkert. Och så innebär en krock i krypfart med en mindre bil att den mindre bilen blir galet kvaddad.
      Problemet med att ha en ”stor” barnstol fram är ju dock att man får sämre sikt. Ser man ens backspegeln, och stör rent allmänt framåt/sidled. Det funkar bra med babyskydd men inte med en barnstol med hög rygg.
      Svårt..

      Tack för ditt långa svar förresten. 🙂

  2. Pingback: Årskrönika 2012, del 2 – juli – december « Life of Lisa – feat. Stella By Stardust & Miracle Max

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *