Lofsans ben/puls-pyramidpass

Lovisa tipsade om ett pyramidpass när hon var med på Nyhetsmorgon häromveckan. Jag har hört flera som kört det och som vittnat om rejäl träningsvärk, men jag tyckte ärligt talat inte att det lät så farligt. Lovisa föreslog att göra det i 20 minuter, så långt man hann – dvs börja om ifall man har extra tid kvar. Jag gjorde ett varv på 16 minuter och 15 sekunder (for the record – men då gjorde jag övningarna rätt lugnt med ordentlig teknik) och det fick räcka pga tidsbrist – kompletterade med magcirkeln (4 övningar, 60 sek jobb – 15 vila, 2 varv – rumplyft, väderkvarnen, planka med benflytt, negativa situps).
SÅ farligt var det inte, tänkte jag, borde nog kört på ett tag till. Rejäl puls och höga svettnivåer visserligen.

Idag är det två dagar sedan jag körde passet och jag har fortfarande viss träningsvärk kvar. Bra träning på 16 minuter? Minst sagt. Lika bra som det är enkelt – helt utan vikter och allt. Träning har aldrig varit enklare.

Läs om hela passet och få instruktioner hos Lofsan/på TV4 play, men för mitt minne – för detta pass kommer jag göra om.

* 10 burpees
* 20 utfallssteg med balansmoment
* 30 kickar med knäböj mellan varje
* 40 sumoknäböj
* 50 utfall åt sidan med bakre foten
* 60 McDonaldshopp
* 50 utfall åt sidan med bakre foten
* 40 sumoknäböj
* 30 kickar med knäböj mellan
* 20 utfallssteg med balansmoment
* 10 burpees.

20130813-084858.jpg
Jag var svettig efter. Henke körde han med men orkade ”inte med så mycket puls som i de där lofsan-passen” just i söndags.

Mindre bra är annars att jag känner mig lite rivig i halsen. Igår fick jag vila från träning pga det, idag känner jag mig lite stressad. Vill få in ett intervallpass till inför helgen, och imorgon gör jag premiär med Lovisa som PT. Löpkläderna åker med i dagens väska till jobbet och så får jag känna efter under förmiddagen – en lunch längs Årstaviken vore ju så härligt.